Od danas u prodaji novi Klasov hljeb "Farmer"

Bez autora
Sep 10 2012

Nakon što su istraživanja pokazala da stanovništvo BiH sve više vodi računa o zdravoj i uravnoteženoj ishrani, tehnolozi kompanije "Klas" d.d. Sarajevo, oslanjajući se na stare izvorne recepture, proizveli su poseban hljeb na bazi cijelih zrna pšenice i raži simboličnog naziva "Farmer". Ovaj hljeb, koji je u prodaji od danas sadrži cijela zrna pšenice i raži, pa samim tim ima povećan broj vlakana koja pozitivno utječu na rad crijeva, organizmu daju osjećaj sitosti, djeluju okrepljujuće i apsorbuju toksične materije u crijevima. Cijela zrna pšenice i raži imaju veći udio vitamina (skupine B i E) i minerala (željezo, fosfor, kalcij), te je ovaj hljeb namijenjen onima koji žele dugovječan zdrav život, a njegova prednost je i produženi rok trajanja koji potrošačima omogućava svježinu do posljednje mrvice.

Od danas u prodaji novi Klasov hljeb "Farmer"Nakon što su istraživanja pokazala da stanovništvo BiH sve više vodi računa o zdravoj i uravnoteženoj ishrani, tehnolozi kompanije "Klas" d.d. Sarajevo, oslanjajući se na stare izvorne recepture, proizveli su poseban hljeb na bazi cijelih zrna pšenice i raži simboličnog naziva "Farmer".

Ovaj hljeb, koji je u prodaji od danas sadrži cijela zrna pšenice i raži, pa samim tim ima povećan broj vlakana koja pozitivno utječu na rad crijeva, organizmu daju osjećaj sitosti, djeluju okrepljujuće i apsorbuju toksične materije u crijevima.

Cijela zrna pšenice i raži imaju veći udio vitamina (skupine B i E) i minerala (željezo, fosfor, kalcij), te je ovaj hljeb namijenjen onima koji žele dugovječan zdrav život, a njegova prednost je i produženi rok trajanja koji potrošačima omogućava svježinu do posljednje mrvice, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću kompanije "Klas" d.d. Sarajevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik